Tök jó hét

„Tök jó hét”címmel minden évben október elején a tanórákba, délutáni programokba ágyazva foglalkozunk az ősz, a tök adta lehetőségek  témáival. A projekt  fontos nevelési célja a tanítási órákon és az azon kívüli közösségformálás, egymás elfogadása, testi – lelki egyensúly, a kitartás, a kreativitás erősítése.

A népi hagyományőrzést, természetismeretet, a hazaszeretetre, falunk szeretetére nevelést változatos feladatokon keresztül valósítjuk meg. Az őszi témakörbe ágyazva a falusi élet, a természetes anyagok adta lehetőségek tárházát használjuk fel. Tevékenykedve igyekszünk mutatós, érdekes foglalkozásokat, programokat összeállítani mind az órai és a délutáni foglalkozásokra. Kooperatív egyedi játékokkal mit a környezetvédelmi feledatok egészítenek ki.

A sok boldog mosolygós gyermekarc látványától még a legjobb diós, tökös süti íze, a legnagyobb tök látványa, a legigazibb tökfigura és dióbáb is lemaradhat.

Előre is köszönjük a szülők segítőkészségét és támogatóink nagylelkű felajánlásait! Ezúton is invitáljuk önöket, hogy látogassanak el hozzánk október közepén és legyenek vendégeink egy finom tökös süteményre, tekintsék meg kiállításunkat az e héten készült munkadarabokból! Köszönjük a SZMK- aktív támogatását, munkáját, apukák nagylelekű felajánlásait,  és a sok-sok palacsintát!!:))

Szeretnénk felhívást intézni minden kakucsi lakoshoz, kapcsolódjon be a „Tök jó hét” programjaiba! Készítsen ablakába, utcájára tökből faragott lámpásokat, figurákat, bábokat! A falut körbejárva nagyon hangulatos estét tölthetünk így el.

Deák Ildikó
igazgató helyettes

Képek

Az eseményhez tartozó képek a (GalériaProjekt hetek ›) Tök jó hét galériában találhatóak.