Hittan

Kedves Tanárok, Szülők, Diákok!

Mivel az iskola táska nagyon nehéz tud lenni egész esztendőben, ezért egy ki segítséget szeretnék nyújtani ebben. Minden év szeptemberében az egyik vasárnapi szentmisén Veni Sancte-t tartunk, azaz tanévnyitó szentmisét. A szentmise keretében megszenteljük az elhozott iskolatáskákat, mert ebben az új esztendőben is elkél egy kis mennyei pártfogás. Tehát, várunk mindenkit a szentmisére és aki megtisztel hozza el az iskolatáskáját és tegye le a főoltár elé és ott kerül majd megszentelésre a szentmise kerekében.

Ez a szentmise lesz a nyitánya az idei hitoktatási évünknek.

És most néhány gondolat az előttünk álló feladatokról.

Az idei esztendőben visszatérünk a régi hagyományunkhoz, miszerint az iskolában lesznek a hitoktatási alkalmak. Nyilván ez azt is jelenti, hogy próbáljuk úgy szervezni, hogy ne otthonról kelljen visszajönni, hanem az iskolai előadások után lehessen megtartani a hittanórákat.

A hitoktató  Dabasról  érkezik,  Vásáreczki Tünde néninek hívják,   Ő  végzi a hitoktatási munkát.

Két fontos feladat áll előttünk

Elsőáldozási felkészítés a jelenlegi 3. osztályos tanulóknak. Ehhez gyakorlatilag két feltételt kell teljesíteni. Egyrészt a hitoktatáson való részvétel, másrészt a vasárnapi szentmiséken való jelenlét. Ezekben semmi rendkívüli nincs. Nem kívánnak emberfeletti tettet, csak egy picike jelenlétet, ami segíthet ahhoz, hogy aktív tagjai lehessünk egyházközségünknek,

A másik nagy feladatunk a bérmáslási előkészítő. Az új rendelkezések értelmében a 16 . életévüket betöltött fiatalok járulhatnak ehhez a szentséghez. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a jelenlegi középfokú oktatásban résztvevő fiataloknak indítunk egy külön csoportot, ami már nem az iskolához, hanem a plébániához kötődik. Ez a felkészítés egy év lenne, 2 heti gyakorisággal, és felvehetik majd a bérmálás szentségét. Számukra is fontos a szentmisén való jelenlétet illetve a foglalkozásokon való részvétel.

Természetesen folytatódik a nyári táborozás hagyománya. Szeretnénk mindazokat jutalmazni akik akartak teljesíteni, jelen lenni.

Kívánok mindenkinek isteni erőben gazdag a Szentlélektől vezérelt eredményes tanévet.

Laczkó Mihály
plébános

Hittan órák

Alsó tagozatban:

1. osztály:
Szerda, 3. óra

2. osztály:
Szerda, 5. óra

3. osztály:
Szerda, 6. óra

Felső tagozatban:

5. osztály:
Szerda, 4. óra

6-7-8. osztály:
Hétfő, 7. óra

Képek

2008 2008 2008 2008 2009 2009 2009