Sport

Az 2009/2010-től a testnevelés órákat Kocsis Gábor tanár úr tartja. Délutáni foglalkozások keretében a felsősöknek diáksportkör, atlétika, kézilabda, az alsósoknak szivacskézilabda, birkózás van. Gerinctornán pedig prevenciós jelleggel úszást szervezünk kezdő és haladó csoportban, a helyi uszoda bérlési díját kell csak téríteni a diákoknak. Játékos-zenés fejlesztő torna Kucsákné Zsákai Mária vezetésével,kézlabda alsós és felsős foglalkozásoknak Szalay Zsófi vezetésével működik.

Kocsis Gábor tervei az iskola sport életének fellendítésére

Gyermek koromtól Kakucson nevelkedtem, a 8. osztály végeztével Dabason tanultam tovább kereskedelem és marketing szakmacsoportú képzésben. Jelenleg az ELTE –PPK hallgatója vagyok testnevelés szakon.

A sport iránti érdeklődésem az iskolapadba kerülésem táján kezdődött , akkor egy válogatáson keresztül bekerültem a helyi birkózó csapatba ahol pár évnyi munka után viszonylag hamar értem el első sikereimet. Magyar bajnoki címet 1995-ben szereztem Debrecenben, a következő évben megválasztottak a Vasas Birkózó Szakosztály legeredményesebb diák versenyzőjének. Csapatban háromszor egyénileg négyszer állhattam a dobogó legmagasabb fokára a korosztályos Országos döntőkben. Versenyzői pályám során sokszor az országhatáron túl vártak rám a megmérettetések. Számomra legkedvesebb emlékek a külföldi versenyeim során a kétszeres EB részvételhez és a Japán szakmai táborhoz fűződnek. Az aktív versenyzői pályafutásom a 2003-as Junior Európa bajnokság után zárult amikor is a tanulásnak és később a tanításnak szenteltem több időt. Lassan három éve hogy újjáéledt a Birkózó sport Kakucson amit Kovács Levente edző kollégám segítségével sikerült elérni. Létrehoztunk egy jól működő és eredményes kihelyezett szakosztályt a kakucsi fiatalokból a Vasas SC részére . Hasonló eredményességet szeretnék elérni a testnevelésórákban, de főleg a tömegsport keretein belül történő foglalkozásokon. Ezen a szakkörön fő feladatomnak tartom a tehetséges sportolok célirányos fejlesztését másrészt a lehető legtöbb tanulót meg ismertetni a sporttal és annak szépségeivel. A harmonikus testi és szellemi fejlődést mindenképp sokoldalú mozgáskultúrával szeretném elősegíteni, ez által a diákok betekintést nyerhetnek számtalan sportágban majd később eldönthetik melyik irányba induljanak el. Ezen célom elérésében elsődleges feladatom a sport szeretet és a sportkultúra képének kialakítása a gyermekekben . A foglalkozásaim kialakításában helyet kapnak mind a csapat mind az egyéni sportok. Természetesen nagy szerepet kapnának a megmérettetések, házi versenyeken, iskolák közti bajnokságok és elérhető hogy a diákolimpián is számot adhassanak tudásukról, képességeikről tanulóink.

Törekszem az órákon a kedélyes, játékos, hangulatos tanításra de mindemellett megkövetelve a rendet és a fegyelmet.

Munkámmal szeretném elérni hogy diákjaink öregbítsék iskolánk hírnevét, erősítsék meg a róla kialakított képet, de főként egy egészséges és fitt generáció nevelése a célom.

Kocsis Gábor
testnevelő tanár

 

  • Gerinctorna:kedd 14 óra alsó

                                    csütörtök 15 óra felső

 

  • DSK alsó: szerda 14-15.45-ig
  • DSK felső: hétfő 14-15, csütörtök 14-15-ig
  • Atlétika: péntek  14-16-ig
  • Birkózás: hétfő, szerda, csütörtök 16.30-tól

Lehetőség van délutánonként birkodzó edzésekre is járni, amit a tanár úrral egyeztetni kell, mert az egyesületi tagsággal jár. Reméljük mindenki talál kedvére való sportolási lehetőséget!

Hétfőn 15 órától 17-ig Kézilabda Szalay Zsófi edzővel /alsó, felső/

Szerda 14-15-ig játékos zenés torna Kucsákné Zsákai Máriával.