Tanárok művészeti tevékenysége

Iskolánk pedagógusai különféle művészeti ágakban jeleskednek ki néptáncol, ki énekel, ki kézműveskedik,  fotózik. Alkotásaik különböző kiállításokon mutatkoztak, mutatkoznak be. Munkáik kifejezik  kreativitásukat, amivel a tanulóinkat is ösztönzik az alkotásra. Mindennapi tevékenységük, iskolai oktatómunkájuk szerves részét képzi az esztétikai nevelés, a művészetek, a kézművesség, a néphagyomány, a népi kultúra megőrzése továbbadása. Tekintsenek meg néhány képet munkáikról! Gratulálunk nekik, további sikeres alkotásokat, kiállításokat, sikeres koncerteket, fellépéseket kívánunk!

Varró Ágnes: Hímzésekkel és keresztszemes mintákkal díszített terítők, patchwork technikával készült takarók és párnák készítése tartozik a tanárnő kedvenc hobbijához.

himzes

Marton Ilona: Gyönyörű gobelin képeit különleges színvilága, egyedi formavilága teszi mutatóssá. 2011-ben az Országos Szamosközi Gobelinvarró Kiállításon és Versenyen tűgobelin kategóriában l.helyezett, normál kategóriában különdíjat nyert alkotásaival. A tv- riportot készített az igazgató nénivel. Majd 2011 karácsonyán a "Betlehemi jászol" vajdahunyadvári  országos pályázatán bejutott a "Madonna a gyermekkel"c. képe a kiállításra.

Gratulálunk a szép sikerekhez!

 

img_0777 img_0780 img_0784 img_0785 img_0788

 

Deák Ildikó: A népi kismesterségek anyagai közül a csuhé a tanárnő kedvence. Tárgyai, babái különböző népi jeleneteket öntenek formába, amihez csak természetes anyagokat, kézzel készített kiegészítőket használ. A fotózást, a különleges pillanatok képi megjelenítését is nagyon szereti.

 

nagy_dsc05524.jpg nagy_dsc05526.jpg

 

További képek az Agyagszakkör galériájában találhatók.

Bábel Lászlóné, Nagy Jánosné és Tóthné Stégner Éva: A többszörös Aranypáva-díjjas néptánc csoport tagjai. A népdalkörben részt vállaló kollégák a népi hagyományőrzés, a néptánc, a népzene iránt elhivatottak. A mindennapi nevelő-oktató munkájukban is hasznosítják az itt megszerzett tudásukat. Rendezvényeinken és az ország több pontján rendezett fesztiválokon rendszeresen szerepelnek. Büszkék vagyunk rájuk!

Csernák Jánosné, Kálvin Jánosné, Klauzné Keresztes Ágota, Nagy Jánosné és Tóthné Stégner Éva: A Bárdos Lajos Kamarakórus tagjai. Művészeti csoportjuknak Nits Márta karnagy a vezetője. Rendszeresen részt vállalnak a falu kulturális életében: rendezvényeken, társadalmi és egyházi ünnepeken. Többször felléptek már az ország több pontján rendezett komolyzenei fesztiválokon, találkozókon. Énektudásuk diákjaink zeneszeretetét is fejleszti.

Klauz Dénes: Hobbija a fotózás, művészi képei rendszeresen megjelennek különböző folyóiratokban. Iskolánk rendezvényeinek fotózását, a képek digitalizálását is ő végzi. Csak így tovább!

 

898 MINOLTA 10 055 hpim0487 pict0011

 

Kocsis Gábor: Iskolánk új pedagógusa, a birkózó sportágban kiemelkedő versenyeredményeket ért el, országos és európai szinten. Gratulálunk neki és reméljük, hogy diákjaink is követik őt!